onsdag 24 februari 2010

Lång erfarenhet!

Tänker tillbaka på gårdagskvällen. Tänk vad roligt, trevligt och förbaskat lärorikt det är att prata och diskutera med andra uppfödare, ingen av oss 6 uppfödare som var där har mindre än 20 år på nacken som uppfödare. Snacka om erfarenhet, men det härliga är att man lär sig alltid något nytt hela tiden. Sen har vi säkert olika specialkompitenser som vi kan dela med oss av.
Många glada skratt och en hel del allvarsord blev det.

Det som jag tycker är en stor brist i dag, är respekten mellan oss uppfödare/tik/hanhundsägare emellan.
Hörde om ett par uppfödare som hade frågat om dom fick para med en hane och fått ja. Uppfödaren lägger ut kullen på sin hemsida och där ligger den sen i flera månader. Sen väljer uppfödaren att para sin tik med en annan hane (vilket naturligtvis är helt i sin ordning, man har rätt att ändra sig) men uppfödaren talar inte om för den först tillfrågade hanhundsägaren att han ändrat sig förrän han redan har parat med den andra hanen. Tar ej heller bort den först planerade kullen från sin hemsida. Skickar efter några dagar ett mejl, ringer inte ens upp hanhundsägaren för att meddela detta.
För mig är det dålig respekt. Sånt här sprider sig alltid uppfödare emellan.

Nackdelen med dagens datoriserade samhälle är att vi har mindre muntlig kontakt med varandra vilket kan leda till missförstånd och dylikt

Summa summarum, man är inte sämre än att man kan ändra sig, men alla förtjänar att behandlas med respekt.

Ha en bra kväll!!
Stina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar