måndag 15 mars 2010

Vem kan man lita på?

I dessa dagar så är det verkligen svårt att veta vilken ögonveterinär man kan lita på. Den ena fäller och den andra friar??
Det otäcka i kråksången, är att det är något som gör att en del av våra flattar får kraftig syn nedsättning. Vad beror det på?

Det senaste PRA fallet är friat, vilket är skönt - det hade inte varit roligt om det hade varit PRA på den hunden med tanke på hans stamtavla.
Men från PRA till retinopati - sannolikt ej ärftlig och icke ärftlig katarakt. Det skulle vara intressant att veta hur det går till och hur en veterinär kan göra ett så allvarligt fel!?!? Vad ser den ena veterinären som den andra inte ser?

Jag undrar om ögonveterinärerna har kontakt med varandra? Blir den första veterinären informerad om att hon/han gjort en felaktig diagnos? Har man fortlöpande utbildning (ja det måste man väl ha), eftersom det som verkar se ut som PRA hos flattarna, inte är det, utan är något helt annat.
Blir alla ögonveterinärer informerade om det. Det är ju inte bara ett fall, utan flera som har fått diagonsen PRA som sen har fått ändrat till en annan diagnos.
Det är verkligen obehagligt med dessa felaktiga diagnoser eller vad det är??

Hur ska vi göra och vem kan man lita på???

Det är fruktansvärt tråkigt att inte avel/uppfödarkonferensen blev av, kanske hade vi fått svar på dessa frågor då?

Det är många frågor som jag skulle vilja ha svar på, hoppas det kommer inom kort.

Vore tacksam om någon som läser det här och har svar på några frågor kunde skriva en kommentar och berätta för alla hur det ligger till!

Måste bara göra ett tillägg - jag undrar om folk bryr sig överhuvudtaget, eller är dom glada bara det inte drabbar dom? Jag vet inte svaret på det, men om man ser till de låga anmälningsiffrorna till avel/uppfödarkonferensen (26 st) så är det verkligen en fråga som man kan ställa sig.

Ha en härlig dag i solen.
/Stina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar